FAQ:

{L_HOME} / FAQ

FAQ

1. Lorem Ipsum is simply du

2. Mnogosloen

3. faq

4. faq1

5. faq2

6. faq3

7. faq4

8. faq5

9. faq6

10. faq7

11. Мога ли да поставя в стая с подово отопление с водна риза ламинирана подова настилка?

12. От значение ли е посоката на монтаж на ламинираната подова настилка?

13. При какви условия може да се полага масивен паркет?

14. Какво технологично време изисква полагането на масивен паркет?

15. Брикети - какво представляват брикетитте?


1. Lorem Ipsum is simply du2. Mnogosloen3. faq4. faq15. faq26. faq37. faq48. faq59. faq610. faq711. Мога ли да поставя в стая с подово отопление с водна риза ламинирана подова настилка?12. От значение ли е посоката на монтаж на ламинираната подова настилка?

При възможност поставяйте ламинираната подова настилка по дължината на основния светлинен източник. Така се постига по- голяма оптичност, която прави незабележими следите от съединяването на отделните панели. В случай, че Ви се налага да монтирате върху дъсчен под, бихме искали да Ви дадем следния съвет: поставяйте ламинираната подова настилка напречно на дъсчения под, без да използвате полиетиленово фолио.

13. При какви условия може да се полага масивен паркет?14. Какво технологично време изисква полагането на масивен паркет?

След като закупите паркета е препоръчително да оставите паркета 2 седмици в помещението, в което ще се полага, за да се аклиматизира дървото към средата.

След полагане на паркета /редене посредством лепене/ до 24часа не е желателно интезивно ходене, за ПВА лепила до 48часа.

Време за изчакване между полагане на нелакирани паркети и тяхната повърхностна обработка /циклене, фугиране, тониране, лакиране и др./ е ~15÷20дни.

24 часа, след нанасяне на последния слой лак е желателно помещението да остане затворено.

Повърхностното изсъхване на лака,след което може внимателно  да се стъпва е 48часа. Нормална експлоатация на пода е препоръчитлна мин. след 6дни от нанасяне на последната ръка лак, като през този период не се препоръчва да се постилат килими, нанасяне на тежки мебели и третиране с препарати.

Ако сте решили пода Ви да е от масивен нелакиран фабрично паркет е необходимо да предвидите ~30-40дни технологично време.15. Брикети - какво представляват брикетитте?